2023 Bmx Dünya Kupası Sakarya’da Yapılacak… Başkan Kebir Açıkladı: Acun Kupası Sakarya’da Yapılacak

Uluslararası Velespit Birliği’nin (UCI) birleştirme ettiği 2023 BMX Dünya Kupası’nın önceki iki yarışının Sakarya’da yapılacağı açıklandı. 4 ayrı ülkede, 10 ayrı yarıştan oluşacak takvimde Sakarya’nın düzlük alacağı müjdesini şahsen açıklanan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Mefret, “Derrace Dostu Kent Sakarya esasen velespit sporunun kalbi olacak. Bu rüzgar tıpkısı yol henüz ilimizde esecek. Ateşli ve gururluyuz” dedi.

Arsıulusal Bisiklet Birliği (UCI), 2023 yılı BMX Dünya Kupası Yarışları takvimini yayınladı. Acun Velespit Şehri ve Avrupa Spor Şehri unvanlarına ehil olan Sakarya, yarışta Türkiye’den vadi verilen bir tane site oldu.

4 ayrı ülkede, 10 ayrı yarıştan oluşacak 2023 BMX Dünya Kupası Yarışlarının galeyan meşgul ilk iki yarışı, 3-4 Haziran tarihlerinde Sakarya’da kâin Avrupa’nın yeryüzü kapsamlı bisiklet tesisi Günâşık Bisiklet Vadisi’nde gerçekleştirilecek.

“HEYECANLI VE GURURLUYUZ”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Önemli, “Velespit Dostu Şehir unvanlı kentimizde 2023 yılında yeniden uluslararası tıpkı şampiyonaya eş sahipliği yapacağız. Dünyanın yer coşkulu yarışlarından birinde bisikletin rüzgarı tekrar evire çevire şehrimizde esecek. Kentimizin özdeşleştiği unvanımıza yerinde tıpkı yılı daha yaşayacak olmanın heyecanını ve gururunu hissediyoruz” açıklamasını yaptı.

İlk iki yarışın Sakarya’da yapılacak olmasından yağlık duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbuğ Ekrem Kebir, “İki yıl aradan sonradan yeniden eş sahipliği yapacağımız BMX Acun Kupası Yarışlarında, dünyanın genişlik gür BMX bisikletçilerinin mücadelesi, şehrimizin ismini zirveye taşımasına arkalama edecek. Bu tarihlerde birlik sporseverleri alanda gidermek istiyoruz. Sakarya sizin eviniz, dünyayı konuk ederiz.” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN ARZ İYİLERİ SAKARYA’YA GELİYOR

2021 UCI BMX Dünya Kupası’nın sonuç dört yarışının arkası sıra deminden dahi 2023 yılının önceki iki yarışına ocak sahipliği yapacak olan Sakarya’ya bir nice ülkeden sportmen ve sporsever toplulukları ati. İki dolaşma sürecek çağ kesen yarışlar ise UCI aracılığıyla tekmil dünyada hareketli yayınlanacak.

2023 UCI BMX Acun Kupası Yarışları takvimi şu şekilde:

ve 2. Yarış: Sakarya (Türkiye), 3 ve 4 Haziran 2023ve 4. Yarışma: Papendal (Hollanda), 24 ve 25 Haziran 2023ve 6. Yarışma: Sarrians (Fransa), 23 ve 24 Eylül 2023ve 8. Yarışma: Santiago del Estero (Arjantin), 7 ve 8 Teşrinievvel 2023ve 10. Yarış: Santiago del Estero (Arjantin), 13 ve 14 Teşrinievvel 2023

Share: