2023 Yılı Bütçesi, Tasrif ve Bütçe Komisyonunda

2023 Yılı Merkezi Dümen Bütçe Kanunu Teklifi ve 2021 Yılı Merkezi Idare Stabil Adisyon Kanunu Teklifinin Geneli ile Sayıştay Raporları üzerinde görüşmeler, TBMM Cazibe ve Bütçe Komisyonunda başladı.

Komisyon, YANLIŞSIZ Fırka Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmayan başkanlığında toplandı.

HDP Diyarbakır Mebus Garo Paylan, usule ilgili söz alarak, bütçe tercihlerinin adaletsiz olduğunu düşündüklerini, değişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bütçenin bölüt açılması ve halkın hakemliğine sunulması gerektiğini savunan Paylan, bütçenin deli dolu yayınlanmasını istediklerini rapor etti.

İYİ Parti Erzurum Mebus Naci Cinisli ise bütçe görüşmelerinde yaptıkları eleştirilerin ve sordukları soruların dikkate alınmasını istediklerini belirtti.

SELIM Öğür Manisa Saylav Tasavvur Aydemir, bütçe görüşmelerinde eski yıllardaki sistemin bitmeme ettirildiğini kaydetti.

Vatandaşlardan benzeri öz kaçırmadıklarını vurgulayan Aydemir, bütçenin Genel Kurul aşamasında enerjik yayınlandığını, vatandaşların gelişigüzel şeyi görebildiğini belirtti.

Komisyon Başkanı Yılmayan, bütçe süresinin önemine dikkati çekerek, asıllar tartışmalarının kullanılmamış olmadığını, değme toplantıda eş tekliflerin gündeme geldiğini anımsattı.

Yılmaz, “Bunları nazikâne karşılıyorum. Eskimemiş tıpkısı uygulama yapmıyorum, teamülleri devam ettirmekten yana tıpkısı formaliteci sergiliyorum.” dedi.

Komisyonda geçen sene sorulan hep sorulara karşılık verildiğini anlatan Yılmayan, bu yıl yavuklu soruların yanıtlanabilmesi için süreyi az buçuk daha uzatacaklarını anlatım etti.

Usul tartışmalarının peşi sıra bütçe teklifinin geneli üzerindeki görüşmelere geçildi.

Share: