741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri eylem uçuşuyla sona erdi

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu sene 741’incisi planlı Ertuğrul Gazi’yi Yâd ve Yörük Şenlikleri, eylem uçuşuyla sona erdi.

Büyük Irtibat Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindekiler, etkinliklerin 3’üncü gününde mehteran eşliğinde Hükümet Konağı önünden Ertuğrul Gazi Türbesi’ne söz yürüyüşü yaptı.

Yürüyüşün arkası sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, BBP Umumi Başkanı Mustafa Destici ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın üstelik katılımıyla türbede dua edildi. Icra Vekili Dönmez, türbedeki andaç defterini imzaladı.

Türbe ziyareti sonrası Nazır Dönmez ve beraberindekiler, Ertuğrul Gazi Camisi ve Darülkurrası’nın açılışını gerçekleştirdi. Dönmez, cami yapımında emeği geçenlere onurluk takdim etti.

Tören alanındaki programda ise Türk Büyükleri Anıtı önünde içtinap etmek duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Kemal Kızılkaya, burada yaptığı konuşmada, bugünleri ve gelecekleri için atalarından aldıkları sabah yeli ve cesaretle tehlikesiz adımlar attıklarını söyledi.

Yüzyıllar evvel Ertuğrul Gazi ile torunlarının, huzurun ve güvenin bekçiliğini yaptığını belirten Kızılkaya, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atamız Ertuğrul Gazi’nin bayrağını şerefle taşıyoruz. Bizlere bu benzersiz yurtsal bırakıt bırakan ecdadımızı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, zırh arkadaşlarını, eren şehitlerimizi ve gazilerimizi yağmur ve minnetle anıyorum.” dedi.

MHP Genel Başbuğ Yardımcısı Sadir Durmaz üstelik dünyada çokça birkaç millete yıldız olan şişman devletler kurma yeteneğinin Türk milletine ilgilendiren iri aynı meziyet olduğunu dile getirdi.

Durmaz, “Bunun yer güzel örneğini, debdebe ve ihtişamını bugün de yabancıların elan fazla araştırmaya yöneldiği Osmanlı Devleti’nde örtmek mümkündür. Kayı Boyu’nun ermiş evlatları bu toprakları yer ve sınırlı epilepsi adamlık amacıyla bir imge ateşi yakmıştır. Bu topraklarda, dünya imparatorluğuna gidecek devletin beşiği sallanmış, zaferden zafere koşulacak yolun evvel taşları döşenmiştir.” diye konuştu.

Ertuğrul Gazi ve neslinin, Anadolu Türkmen boylarını ve beylerini savaş ve kargaşadan uzak tutarga kuma hedeflere yönelttiğini anlatan Durmaz, Söğüt ruhunun derinliklerinde Ötüken müktesebatının olduğunu vurguladı.

Sadir Durmaz, şunları kaydetti:

“Söğüt’ün ruh kökünde Mete Han’dan Bilge Kağan’a, Attila’dan Melik Alparslan’a büyüklüğünde eğilmeyen bükülmeyen, kopmayan ayrımsız ululuk felsefesi ve geleneği bulunmaktadır. Bu hikmet ve vakfe, hamdolsun bugün birlikte devam etmektedir. Uğruna birey sunulan, rastgele karışı şehit kanlarıyla sulanan, şühedanın emaneti bu toprakları ‘Ya bağımsızlık ya ölüm’ diye niteleyerek Türk milletinin ebedi yurdu yerine dünyaya tescil ettirdik. Doğru medeniyetimize ve makro tarihimize ehil çıkarak heves coğrafyamızı celil çınarın gölgesinde koruma etmeye bitmeme edeceğiz. Ertuğrul Gazi’nin sancağı yere düşmeyecek, Söğüt ruhu yaşatılacaktır.”

El oyunları, Güllabi Umumi Komutanlığı Merasim Bölüğünün gösterisi ve tören geçişinin peşi sıra anadan görme pilav ikramında bulunuldu.

Etkinlikler, Açıkgöz Genel Komutanlığına tutkun Polat Kanatlar gösteri uçuşuyla tamamlandı.



Share: