Akıbet zaman haberi… 13 askerin martir olduğu yıldırı saldırısı 15 yıldır hafızalardan silinmedi

13 askerin martir olduğu terör saldırısı 15 yıldır hafızalardan silinmedi

ŞIRNAK – Şırnak Gabar Dağı’nda 7 Teşrinievvel 2007’de işler dönüşü 13 askeri martir fail PKK’lı teröristlerin saldırısı, hala hafızalardaki yerini koruyor.

Şırnak’ta 7 Teşrinievvel 2007 yılında Gabar Dağı’nda ameliyat dönüşü 13 askeri martir fail PKK’lı teröristlerin ağır saldırısı, aradan sabık 15 yıla rağmen unutulmadı. PKK’lı teröristler, Bolu Komando Er Tugayı’ndan bölgeye geçici görevle mevrut ve Şırnak 23’üncü Uyanık Hat Fırka Komutanlığı’na ilişkin namına görev eden 13 askeri 14: 30 sıralarında Gabar Dağı’nda pusuya düşürüldü. Teröristler, askerlerin üstüne ahali bombası atıp, peşi sıra gizlendikleri yerlerden ince namlulu silahlarla mugayir şiddetli açtı. Pespaye saldırıda 13 asker şehit oldu.

Hafızalardan silinmeyen saldırıyı kınayan Şırnak Düzenlilik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Mehmet Güngör, “2007 yılında Gabar Dağında icra edilen operasyonda Bolu Komando Tugayımızın cerrahi müdahale esnasında PKK’lı teröristlerce haincesine, kalleşçe pusuda 13 askerimizi martir ettiler. Bu dönme şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kilolu ve dun PKK terör örgütünü nefret ve uçarı kınıyoruz. Tabi ki bu kök olaylar unutulmaz, terörle uğraş daha çok çokça değişik, Gabar Dağı, Bestler Dereler çizgi ortamında ve çizik dışında Allah’ın izniyle yıldırı örgütünün barınacak ayrımsız düz yoktur. Onlara ülke daraç olmuştur. Onların çıktı buralarda yeri yoktur. Artık tasdik olan tamam, sıfır geberip gider. Bölgemizde devletimizin yardımıyla güzelce tıpkısı sağlık ortamı var. Memleketimizde huzur var. Yıldırı örgütü imdi eskisi gibi dağlarda barınamıyor. Daha Çok inlerine inmiştir. Terörle savaşım bundan sonra serencam noktaya geliyor, katılmak üzeredir. Imdi kafasını kaldırdığı yerde değil Gabar Dağında imdi kuzey Irak’ta de olsa kafalarına düşecek o bomba, geberip gidecekler. Tek çareleri var. Türkiye Cumhuriyetinin adaletine teyit tevessül etmek, yoksa başka kaçışları bulunmayan. Bu 13 şehidimizi adlandırmak için dualar yaptık. Şehitlerimize Allahtan yağmur, elim ailelerine başsağlığı diliyorum. Tığ şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Biz Şırnak halkı baştan sona devletimizin yanındayız. Bayrağımız dalgalanacaktır. Alçaklara vadi yoktur” dedi.

Şehit olan 13 askerin isimleri; Gedikli Ahmet Sarıoğlu ile erat Küçümseme Iyice, Toygar Salgur, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Hızlı, Mehmet Uyar, Mehmet Coşkun, Teşrinisani Aksoy, Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Fetullah Selçuk ve Sıddık Küçükgöz.

Share: