Bayburt’un faziletli kesimlerinde kar yağışı aktif oldu

Bayburt’un erdemli kesimlerinde kar yağışı etkin oldu

BAYBURT Bayburt- Trabzon sınırında bulunan erdemli rakımlı yaylalarda kar yağışı hareketli oldu.

Kuraklığın fena hâlde hissedildiği Bayburt kent merkezine ara ayına gelinmesine rağmen kar düşmezken Aydıntepe ilçesine sınırlanmış Trabzon sınırında mevcut yaylalar de kar yağışı zemini beyaza bürüdü. Geceleri çekicilik sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Aydıntepe ilçesine tutkun Dumlu köyünde kar yağışı canlı oldu. Kış aylarında nüfusun genelinin şehre indiği köylerde geride kalan beş on ev karın tadını kartopu oynayarak çıkardı.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye bakarak, toprak genelinde albeni parçalı ve çokça bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Erzurum’un kuzeydoğu kesimleri ile Ardahan çevresinin hafif karla anlaşılmaz yağmur ve kar yağışlı geçeceği; sabahleyin ve akşam saatlerinde kayran meydan pus hadisesi ile alay malay buzlanma ve giysi olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının zaman normallerinin üstünde seyredeceği bölgede rüzgar yıldız ve doğulu yönlerden belli belirsiz, kimi vakit itidalli kuvvette esecek.

Gece yeryüzü düşük gelgel sıcaklığı sıfırın altında kalkmak amacıyla; Bayburt, Erzurum ve Ardahan’bile 1, Erzincan’üstelik 2 adım kendisine kaydedildi.

Share: