Yılbaşı trafiğine havadan sıkı denetim

Denizli İl Bitirmiş Komutanlığı ekipleri, yılbaşında oluşan gidiş geliş yoğunluğunu alarga helikopterle denetledi. Kentin ayrımlı noktalarından yapılan denetimde düzenlilik şeridini kullanan, trafiği tehlikeye düşüren ve kurallara yeraltı cereyan fail sürücülere cezai muamelat uygulandı.

Denizli İl Kurnaz Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda yılbaşına saatler kaldığında trafik tedbirlerini artırdı. Alınan önlemler çerçevesinde, kükremek oluşan bölgelerde denetimler sıklaştırıldı. Ekipler, Denizli- Antalya Izzet Karayolu ve Acıpayam-Kelekçi güzergahında Entelektüel Uyanık Bit Komutanlığından görevlendirilen helikopter ve dron destekli trafik denetimi gerçekleştirdi. Denetimde, meydana mevrut gidiş geliş kazaların ve bu kazalara kapalı can kayıpları ve yaralanmaların önlenmesi, sürücüler üzerindeki “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu”nun en son seviyeye çıkarılması ile sürücü davranışlarının müspet yönde değiştirilmesi amaçlandı. Kurulan uygulama noktasında ekipler araçları durdurup sorgusunu gerçekleştirirken, çokluk olan bölgelere yönlendirilme yapıldı.

Helikopter denetiminde, çoban ve yolcuların emniyet kemeri kullanıp kullanmadığı, sürücülerin azimet halinde el telefonu ile görüşüp görüşmediği, mürur yasağı olan yerlerde kavisli sollama yapılıp yapılmadığı, şerit izleme kurallarına uyulup uyulmadığı kabil hususlar denetlendi. Belirleme edilen ayaklık ihlalleri araç altına alındıktan sonra aplikasyon noktasında durdurulan açacak sürücülerine mukteza cezai amal uygulandı. – DENİZLİ

Share: