HDP’li Paylan: “Yüzde 30 remiks, kurum gücündeki kaybı karşılamıyor”

HDP Diyarbakır Saylav Garo Paylan, maaşlardaki yüzdelik 30 artışın, memurun, işçinin ve ensiz gelirlinin gurur gücündeki kaybı karşılamadığını öne sürdü.

Paylan, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, iktidarın uyguladığı iktisat politikaları zımnında, 2022’de işçinin, memurun, sıkı gelirlinin gelgel gücünün çokça azaldığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, işyar ve zor mahiye çoğalma oranına yapılan yüzdelik 30’luk zammı “erim kabil açıkladığını” belirten Paylan, “Yüzdelik 30 bindirim, memurun, işçinin, elverişsiz gelirlinin çalım gücündeki kaybı karşılamıyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye’de enflasyonun yüzde 64 olmadığını, Enflasyon Araştırma Grubunun (ENAG) açıkladığı gibi yüzdelik 137 olduğunu istikbal süren Paylan, “İşçiye, memura, emekliye alım gücünü eğlemek için yüzde 30 değil yüzde 100 bindirim yapmanız geçişsiz. Sayın Erdoğan ‘en bağan tekaüt maaşını 5 bin 500 teklik yaptım’ diye müjde veriyor. Sayın Erdoğan ve sayın milletvekillerinin hepsine çağrı yapıyorum; kadın hep bu arada bir kamer 5 bin 500 lira ile geçinmeye çalışalım, bakalım başarabilecek miyiz, ben varım.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: