Ankara’daki termal otel kapılarını depremzedelere açtı

Ankara’daki termal otel kapılarını depremzedelere açtı

ANKARA – Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen ve Ankara’ya nakledilen depremzedelere, Güdül ilçesinde bulunan bir termal otel kapılarını açtı.

‘Asrın felaketi’ yerine nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra afetten etkilenen 11 ildeki depremzedelerin farklı şehirlere tahliyeleri bitmeme ediyor. Boşaltma çalışmaları çerçevesinde 300’ü aşkın depremzede, Güdül ilçesinde yer düz tıpkı termal otele yerleştirildi. Depremzedelerin temel ihtiyaçları otel yönetimi ve sivil topluluk kuruşları yoluyla sağlanırken, hususi aynı hastanenin destekleriyle otele gönderilen esenlik grubuyla üstelik revir hizmeti sağlanıyor.

“Depremzede vatandaşlara gelişigüzel kalem yardımı yapmak amacıyla buradayız”

Afetzedelere 8 yabanlık tıbbi personel ile gelişigüzel esenlik hizmeti verdiklerini belirten Dr. Mehabetli Özdemir, ” Vatandaşlarımızın barınmaları, yemeleri, içmeleri ve giyinmeleriyle ilişkin ve tabiatıyla ki grubumuzun asıl elektrik alanı olan esenlik ile ilgilendiren benzeri kodifikasyon yaptık. Şu anda biz burada tahminî 300-350 vatandaşımız, henüz beklediğimiz vatandaşlarımızda var; bunların yiyecek, içme, giyinme, tahaffuz ve sağlığı ile ilgilendiren seçme tür yardımı boşaltmak için buradayız. Vatandaşlarımızdan, siyasilerimizden herkesten şişman destek var. Bunun öncüsü olduğumuz içinde haddinden fazla mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Yardım sağladık ve sağlamaya dahi bitmeme edeceğiz”

Ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirten yetkililerden Yasin Uyanık, “Depremzede vatandaşlarımız Ankara’ya kafile ettikleri üzere burada tahaffuz ihtiyacı hasıl oldu. Ev ihtiyaçlarını karşıladık. Kamil beyle ülfet sağladıktan sonradan burada depremzede vatandaşlarımızın konakladığını duyduk. Biz üstelik cemiyet olaraktan elbet yardım sağlarız dedik. Katkı sağladık ve sağlamaya bile bitmeme edeceğiz. Buradan Kamil Bey’e dahi çok teşekkürname ediyorum. Vatandaşlarımıza otelini açtı. Bizde onun yanında olup desteklerimizi sunmalıyız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Elimizden mevrut rastgele hizmeti veriyoruz”

Teavün dernekleri ve gönüllüler yardımıyla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen otel sahibi Kamil Göktaş, “Depremin ilk olduğu aktarılma düşündük arkadaşlarla yönetimle tıpkısı toplantı yaptık. İkinci ahit otelimizin hep odalarını depremzede ailelerimize açtık. Cenabıhak rızası üzere ücret almaksızın aşındırmak, tahaffuz, afiyet hizmetleri veriliyor. Kaymakamlık marifetiyle psikiyatristler ve eğitimciler hepsi burada hizmet veriyor. Spa bölümümüzü, havuz, sıcak kısmımızı açtık. Depremzedeler az buçuk rahatlasınlar, az buçuk henüz kendilerine gelsinler diyerek elimizden mevrut rastgele hizmeti veriyoruz” dedi.

Share: