Çukurova’da 30 Ağustos Coşkusu Meydanlara Taştı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan ve Çukurova Belediyeleri ile gelişigüzel düzenlediği 30 Ağustos galibiyet bayramı etkinliklerine, Çukurova karı sahipliği yaptı. Turgut Özal Bulvarı Polis Evi kavşağında toplanan binlerce Adanalı, meşaleler ve marşlarla yürüdü.

Şişman Zaferin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen korteje, Şehremaneti Başkanları; Zeydan Karalar, Soner Korkulu ve Akif Kemal Akay ile Cumhuriyet El Partisi İl Başkanı Mehmet Çelebi bile katıldı. Erek Mumcu Bulvarı’nda düzenlenecek konser alanına kadar yürüyen binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleleri ile Gökhan Türkmen konseri öncesi geceyi aydınlattı.

Konser alanında toplanan on binlere seslenme eden rüesa, temas ve düş mesajları verdi.

KOMUTAN ÇETİN : “YÜZYILIN SUNU NAZIK DESTANI BU ZAFER BAYRAMIDIR”

Sahneye gelen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Sakil, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çekerek, “Nazik Önder Atatürk’ün, ‘Ordular önceki hedefiniz Akdeniz’dir’ demesinin üzerinden umum beniz sene geçti. Beniz yılın sunu nazik destanı şu anda kutladığımız Galibiyet Bayramıdır, kutlu olsun” dedi.

Adanalılar’ın kutlamalara gösterdiği ilgiye da değinen Komutan Gösterişli, “Burada büyük bir mutlulukla görüyorum kim kadınlarımız ve gençlerimiz çok çok. Sizler gelişigüzel şeyin farkındasınız. Sizler cumhuriyetin Atatürk prensip ve devrimlerinin elbette bire bir gözdağı altında olduğunun farkındasınız. Dünyanın genişlik evire çevire korosu adına İstiklal Marşını ne sunturlu söylediniz. Yüreğinize afiyet” diye niteleyerek konuştu.

Atatürk’ün özel benzeri reis olduğunun altını tıpkı kat daha çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Alçak, “Atatürk Adana’ya geldiğinde ‘Bende bu vekayiin önceki hissi teşebbüsü bu memlekette bu iyicene Adana’bile doğmuştur’ diyor. Yani Halas Savaşı’nın ilhamını Adana’da aldığını söylüyor. Emperyalisitler seçme trafı işgal etmiş, kavim bıkmış ve bezgin. İşte bu önder herkesi ayağa kaldırdı. İnandırmak çok önemli ayrımsız meziyettir ama bunun üzere önce bilmek geçişsiz. İşte bu balaban reis önce kendisi inandı. Halas Savaşımız dünyadaki mazlum milletlere örnek olmuştur” dedi.

Atatürk’ün ilkelerinin hiçbir ahit unutulmayacağını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Güç, “Bize kişi etiği Cumhuriyete sonsuza büyüklüğünde erbap çıkacağız” diyerek, alanda toplanan binlerce vatandaşın 30 Ağustos Galebe Bayramı’nı kutladı.

BAŞKAN AKAY: “BU SAVAŞ YÜZ YIL BILAHARE DAHI DEVAM EDİYOR”

Seyhan Belediye Reisi Akif Kemal Akay dahi yaptığı konuşmada, “Şişman zaferin yüzüncü yılını kutluyoruz. Anca tıpkı zafer ki yüz yıl birlikte geçse hepimizin içini ısıtan tıpkısı utku. Bu galibiyet emperyalizme cebin verildi. Sadece emperyalizme değil, bağnazlığa karşı verildi ve kazanıldı. Bu cenk beniz sene sonralari üstelik olsa bitmeme ediyor. Bu çarpişma modern medenilik seviyesinin ötesine geçinceye kadar sürecek” dedi.

KOMUTAN KARALAR: “KURTULUŞ SAVAŞININ DÜNYADA ÖRNEĞİ YOKTUR”

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ise Türkiye’nin halas mücadelesinin Adana’dan başladığını hatırlatarak, “Tekrar kurtuluş mücadelesi Adana’üstelik yanmaya başlayacak.  Elbette kim Mustafa Eksiksizlik Ağırbaşlı Kurtuluş Savaşı’nın ilhamını Adana’dan almışsa, esasen Türkiye’nin kurtuluşu Adana’dan başlayacak. Çanakkale ve Halas Savaşı’nın dünyada örneği yoktur. Bu iki uzunluk tek şeyle kıyaslanamaz” diyerek konuştu.

Belediye başkanları henüz sonralari sahnede bir araya gelerek, konser alanında toplanan on binlerle bu arada İzmir Marşı’nı söyledi.

Meşaleli yürüyüşün ve dinleti alnındaki konuşmaların peşi sıra Gökhan Türkmen sahneye daha çok. Yaklaşık iki saat süren etkileyici aynı performansa imza atan sanatkâr, Çukurovalılar’a unutulmaz aynı hezel akşamı yaşattı.

Share: