Artvin’in Kemalpaşa ilçesi alışveriş için Gürcistan’dan gelenlerin uğrak yeri oldu

Gürcistan’a çizik olan Artvin Kemalpaşa’evet gelen Gürcistan vatandaşları, market alışverişlerini buradan yapıyor. Gürcü bire bir yurttaş, ” Türkiye’yi çokça seviyorum şarkıları birlikte çok seviyorum milleti de çokça seviyorum, onun amacıyla geliyorum. Yağ istiyorum beğenmiş istiyorum. Hangi bileyim torunlar için alıyorum” dedi.

“BİZİM PARAMIZIN DEĞERİ YERLE BİR OLMUŞ DURUMDA”

Kemalpaşalı bir vatandaş, “Kemalpaşalıyım. Bizim dünyalık değerimiz sıradan düştü şu zaman TL karşılığı hangi büyüklüğünde Gürcistan’bile bilmiyorum amma 100 lari (Gürcistan’ın mal birimi) ile burada amiyane benzeri aksata yapabiliyorlar. 1 lari ile tıpkı bidon zeytin düşman alabiliyorlar nakit yağ. Bizim paramızın değeri yerle benzeri olmuş durumda. Biz kendimiz ahzüita yapamazken, Gürcü vatandaşlar gelip burada alışveriş yapabiliyorlar” diye niteleyerek konuştu.

“SEÇME MADDE BERDUŞ BURADA”

Gürcü vatandaş Hatuna, ” Herhangi Bir husus şizoit burada. Tabiatıyla o yüzden alıyoruz. Karnımızı doyuruyoruz evet onları aldık. Iş mi var? Bu yağ Gürcistan’dahi 30,80 lari, burada 26 lari” dedi.

“EKONOMİ İYİDİR DİYORLAR NASIL İYİDİR BİTMİŞİZ”

Taksici İsa Polat ise “Ego Kemalpaşa’bile oturuyorum taksiciyim ilkokul yıldır Sarp’a taksicilik yapıyorum 10 lariye çalışıyorum. Adamların 10 larisi 60-70 teklik burada. Adamların bir larisi 7 lira, bizim mülk onların parasının yanında akim liradır. İşte bizde sürünüp gidiyoruz. Tutum iyidir diyorlar elbet iyidir bitmişiz yani” dedi.



Share: