Atıkları kavrayışsız kazandıran sarıklı çift, çocukluk hayallerini gerçekleştiriyor

Atıkları idraksiz kazandıran öğretmen çift, çocukluk hayallerini gerçekleştiriyor

İki dizayn öğretmeninin aylak malzemelerden yaptığı çalışmalar takdir topluyor

DENİZLİ – Denizli’da tasarım öğretmeni koşa, çocukluklarından beri hayalleri olan konsepti rekzetmek üzere atölye açtı. Kendilerine ek vergi de sağlayıcı öğretmenler, stık ve sakat malzemeleri ‘Atmıyoruz, Yeniliyoruz’ sloganıyla izansız kazandırıyor.

Denizli’da hayat dolu tasarım öğretmeni Halil ve Zeliha Kahveci çifti, yersiz vakitlerini çocukluklarından beri hayalet ettikleri dizayn atölyesinde geçiriyor. Kahveci çifti, hobi adına başladıkları işlerinde ayrımlı benzeri konseptle koca bir çalışmaya imza attı. Serencam günlerde çöplere atılan atılan ve bozuk malzemeleri, “Atmıyoruz, Yeniliyoruz” çalışması adı altında yeniden yeniliyor Bu sayede günlük eşyaların birlikte yüzyıllık eşyaları dahi baştan izansız dönüşümle kazandıran çift, hem ocak ekonomilerine ulama sağlıyor hem dahi boş vakitlerini meşbu yoğun geçiriyor. Dekoratif yüzey pentür işlemiyle birçok malzemeleri yenileyerek eskisinden daha kullanılmamış kuzuluk getiren Kahveci çifti, hisse senedi yerlerini gören vatandaşlar marifetiyle büyük gusto topladığını söylüyor.

“Kendimiz asırlık mobilyaları yeniye dönüştürüyoruz”

Eşiyle gelişigüzel farklı aynı telakki oluşturduklarını ve kendisinin çocukluğundan beri bu işe ilişik olduğunu anlatan Zeliha Kahveci, “Bizim yaptığımız aynı tabiiyet işidir. Bu yaptığım mücahede çocukluğuma kadar dayanıyor. Küçüklüğümden beri bu işlere epey çok ilgiliydim. Tabi sonrasında bu aksiyon eğitime dayandı. Ego tıpkısı dizayn öğretmeniyim. Eşimle alay malay bu işi yürüyoruz. Eşime de bazen buraya gelerek bindi oluyorum. Şu anda gündemdeki işimiz ‘Atmıyoruz, Yeniliyoruz’ çalışmasıdır. Burada değişik bire bir zihniyet oluşturduk. Kendimiz yüzyıllık mobilyaları yeniye dönüştürüyoruz. Atölyemiz tıpkısı zamanda inkılap odaklı. İnsanlar bundan sonra yeniyi değil, bulunan olan bozuk ürünü yenileyip yok etmek istiyorlar. Bağımlı işin bu noktasında de biz varız. Güzel keyifli dönüşümler yapıyoruz. İşin bitiminde bile yaptığımız icraat sonucu ortaya sâdır ürünleri afiyetle izliyoruz. Burada hem keyifli az buçuk geçiriyoruz hem bile familya ekonomisine katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Eskileri yeniye dönüştürmeleri haddinden fazla sunturlu bire bir himmet”

Dükkan uğrunda geçe içeride mevcut ürünlerin dikkatini çektiğini belirten Ikbal Beyhatun birlikte yapılan çalışmayı çokça beğendiğini söyledi. Beyhatun, insanların stres ve fasıla geçirmesi için bulunması müstelzim yerlerden tıpkı olduğunu belirterek, “Az Buçuk ilk bu dükkanın uğrunda geçiyordum ve içeride zahirî mahsulat dikkatimi çekti. İçeri girip yapılan ürünler hakkında bilgi ahzetmek istedim. Dükkanda çokça komple karı ürünlerini gördüm. Eskileri yeniye dönüştürmeleri çokça güzelce benzeri düzentileme olmuş. İnsanlar ruhsal gerilim alaşağı etmek ve vaktini ongun kullanmak istiyorsa uğramaları müstelzim yerler beyninde bulunuyor” dedi.

“Denizli’birlikte bu şekil konsepte sahip ayrımsız saha icat etmek çokça yumruk”

Çalışmalardaki elde edilen ürünlerde aç aynı işçilik bahis konusu olduğunu anlatan Fatma Adam Türkmen ise “Haddizatında bu yeri sosyal medyada benzeri araştırma yaparken buldum. Çünkü Denizli’dahi bu gestalt konsepte topluluk tıpkısı yer nail olmak çokça zor. Henüz sonraları bu dükkana geldiğimde içerideki ürünleri incelikten sonra henüz çerçeveli bir saha olduğunu anladım. Burada atölye çalışmalarında yapıldığını öğrendim. Bu çalışmalara üstelik katılmayı düşünüyorum. Herkese bu çeşit konseptleri görmesini referans ediyorum. Umum sanatları ile uğraşanlar daha gür bilir. Buradaki ürünlerde tekmil heveskâr tıpkısı iş söz konusudur. Buraya bire bir objeyle gelip birçok objeyle çıkabiliyorsunuz” diye konuştu.

Share: