Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, Ahlat ve Malazgirt’teki etkinlikleri değerlendirdi Açıklaması

Acun Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Çakal Armudu ve Malazgirt’in, Küçük Asya topraklarını vatan eden hikayenin ve değerlerin nirengi noktası olduğunu anlatım etti.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle tıpkısı süredir Malazgirt Zaferi kutlamalarının iştiyak edilen boyutta yapılamadığını hatırlattı.

Yabani Armut ve Malazgirt’in salgından önceki Anadolu’nun ciharıyek yanından vatandaşların teveccühüne uğradığını tamlayan Erdoğan, müstevli sürecinde bunun yavaşladığını söyledi.

Bu sene seçme ateh olmaksızın yapılan etkinliklere vatandaşların ağır sıklet rabıt gösterdiğini dile getiren Erdoğan, hem Yabani Armut’taki tarihi Selçuklu mezarlarının hem birlikte Malazgirt Kayran Muharebesi’nin geçtiği alanın önemine meni etti.

Buraların ziyaret edilmesinin makro olduğunun altını çizen Erdoğan, “Ahlat ve Malazgirt, bu toprakları bize vatan fail hikayenin ve değerlerin ayrımsız nirengi noktası.” dedi.

Bilal Erdoğan, Çanakkale’nin, son 20 yılda çokça yoğun şekilde Anadolu’nun dört bir vasıtasıyla vatandaşların, öğrencilerin ve gençlerin teveccühüne uğradığını, Çakal Armudu ve Malazgirt amacıyla üstelik ayrımsız şeyi ümit ettiklerini söyledi.

Ahlat’ın Anadolu beyliklerinin Anadolu’ya infisah noktası, Malazgirt’in ise Bizans’ın hezimete uğratıldığı aynı meydan olduğunu hatırlatan Erdoğan, ati yıllarda buraların öğrenciler, çoluk çocuk ve vatandaşlar eliyle konuşma edileceğini şimdiden gördüklerini kaydetti.

“Zenginliklerin keşfine yönelik mücahede”

Malazgirt’te kazı bilimsel çalışmaların bitmeme ettiğini nâkil Erdoğan, şunları kaydetti:

“Malazgirt’teki kazı bilimsel mesai, uğraş meydanının bilcümle konumunu tespit, savaştan kalmış olabilecek aletlere ve özge arkeolojik buluntulara odaklanma üstüne bitmeme eden tıpkı mücahede. Ahlat’taki kazı bilimsel icraat ise tarihi Selçuklu mezarları merkezinde devam ediyor. Buradaki çalışmalar, bire bir yandan açıkta olan oyuntu taşlarının kaidelerinin temizlenmesi, onarılması, tıpkı yandan da henüz toprağın üstüne çıkarılmamış olabilecek zenginliklerin keşfine müteveccih. Herhangi Bir sabık sene toprak altındaki hazinelerin gün yüzüne çıkarılmasına ve halkımızla buluşturulmasına şahit oluyoruz. Bunlar da rastgele sabık sene devam edecek.”



Share: