ZONGULDAK – Eğitim hayatına destek olan köyünde inşaat mühendisi namına bakım veriyor

Zonguldak’ta köyünden geçen tünellerde yapım mühendisi namına müteharrik Kardelen Bekmezci, kendisinin eğitim bilimi hayatına üstelik ulama sağlayan köy projesinde kayran alarak üniversite öğrencilerine bindi oluyor.

Kilimli ilçesine vabeste Göbü köyünde ruhlu Bekmezci (24), 5 sene önce Yozgat Bozok Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Bekmezci, eğitimine devam ettiği tam muhtar Belgit Ağızcıl’ın başlattığı proje kapsamında il ve güçlükle dışında hayat dolu gurbetçilerin destekleriyle verilen burstan yararlandı.

Geçen yıl üniversiteyi bitiren Bekmezci, elan sonradan Zonguldak ile Filyos arasında yapımı süren tünellerde inşaat mühendisi adına çalışmaya başladı. Namına verilen desteği unutmayan Bekmezci, üniversitede eğitimini sürdüren apayrı öğrencilere katkı nail olmak üzere projede yer aldı.

Şimdilerde Göbü köyünden Kilimli ve Filyos’a senkronik bitmeme eden tünel çalışmalarına mühendis kendisine ulama sağlayan Bekmezci, tıpkı zamanda verdiği burs imkanıyla öğrencilerin eğitim bilimi hayatına dokunarak onlara kat sayı oluyor.

“Ayrımsız bana yardım edildiği kabil ego bile arkalama etmeye çalışıyorum”

Kardelen Bekmezci, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin kestirmece 3 yıl evvel başladığını söyledi.

Üniversitede eğitimine devam ettiği sırada üniversite okuyan öğrencilere burs verildiğini anlatan Bekmezci, “Ego birlikte bundan intifa fırsatı bulmuştum. Köyümüzde 20’ye andıran darülfünun öğrencimiz var. Ben birlikte dayanaklık etmek istedim. Muhtarımızla tekrar bu projeyi devam ettirip büyütüp ‘henüz adamakıllı olsun’ diye niteleyerek uğraşıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Bekmezci, geçen yıl çıkışlı olduğunu aktararak, “Köyümde tıpkısı işim oldu ve bana tıpkı fırsat tanındı. İşime köyümde devam ediyorum. Buradaki öğrencilere üstelik bire bir bana yardım edildiği gibi ben de onlara yardım etmeye çalışıyorum. Kişi bölümüm açısından kız çocuklarının okumasına dokuz canlı yanaşılmaz. ‘Yapamaz, edemez’ denilir amma bildirme domuzuna örneği benim diye niteleyerek düşünüyorum. Bir Nice hayat tarafından benimsenmese da bunu başarıp okudum. Demincek bile çalışıyorum. Bence kız çocukları, ki istiyorsa köyde, buna cesurluk edemeyen varsa eş alabilir, başarabilir. İstiyorsa hep yapabilir.” dedi.

“Öğrencilerimizin geriden gelen çocuklara katkısı olması sunu şişman hayalimdi”

muhtar Hüccet Ağızcıl da kocabaşı olmadan önce hayata eylemek istedikleri projelerden birinin öğrencilere burs verebilmek olduğunu belirterek, “Bursu cebimizden verme şansımız namevcut. İl ve elverişsiz dışındaki gurbetçilerimiz ile buradaki arkadaşlarımızın katkılarıyla 3 yıldır üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz. Kardelen kızımız de o dönüş okuyordu. Bursiyerlerimizden biri da Kardelen kızımızdı. Okulunu bitirdi.” şeklinde konuştu.

Buradaki tünel çalışmalarında inşaat mühendisine gerekseme olduğunu ve Kardelen’in burada işe girdiğini dile getiren Ağızcıl, “İşe girdikten sonraları ‘Ben bile bire bir öğrenci okutmak, katkıda düşmek istiyorum.’ dedi. Haddinden Fazla mutlu, mutlu oldum çünkü hayalini kurduğum şeylerden birisi buydu. Bu çarkın dönmesi üzere burs düzlük öğrencilerimizin giderek işe girip servet kazanmaya başladığı ahit geriden gelen çocuklara katkısı olması bildirme nazik hayalimdi. Kardelen kızımız üstelik bunun evvel örneği.” ifadelerini kullandı.

Share: