1915 Çanakkale Köprüsüyle Lapseki bildik ve tanınan bire bir kaza oldu

1915 Çanakkale Köprüsüyle Lapseki aşina ve tanınan bire bir kaza oldu

Başkan Yılmayan: 1915 Çanakkale Köprüsüyle Lapseki tanınır oldu

ÇANAKKALE – Lapseki Belediye Reisi Eyüp Yılmaz, 1915 Çanakkale Köprüsü adından bayram edilmeye başladığından itibaren Lapseki’nin ayar kazanmaya başladığını belirterek, “Arz ilkin 1915 Çanakkale Köprüsüyle Lapseki tanınır oldu. Bugüne kadar Lapseki çokça tanımıyorlardı. Biliyorsunuz bura yemiş deposu tıpkısı kaymakamlık, şeftalisiyle, kirazıyla biliniyordu. Ama sunma önemlisi 1915 Çanakkale Köprüsü yapılması ile birlikte çıktı Lapseki bütün vasıtasıyla bildik ve maruf tıpkı kaymakamlık oldu” dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmayan, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan marifetiyle Çanakkale Bahir Zaferi’nin kutlandığı 18 Mart 2022 tarihinde açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Lapseki’ye kattığı değeri değerlendirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü adından meze edilmeye başladığından itibaren Lapseki’nin değer kazanmaya başladığını tamlayan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Süfli o projenin hazırlanması, temelinin Sayın Cumhurbaşkanımız eliyle atılması, henüz bilahare üstelik 18 Mart 2022 tarihinde Sayın Cumhur Reisi’mızın köprüyü açması ile birlikte 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Asya ayağı Lapseki’bile, Avrupa’ya ayağı ise Gelibolu tarafında. Lapseki namına bize beribenzer rastgele yönüyle içtimai, ekonomik yönüyle, rahatlığıyla Lapseki’ye çok nazik ayar kattı. Yer ilkin 1915 Çanakkale Köprüsüyle Lapseki tanınır oldu. Bugüne kadar Lapseki haddinden fazla tanımıyorlardı. Biliyorsunuz burası sonuç deposu tıpkı ilçe, şeftalisiyle, kirazıyla biliniyordu. Amma bildirme önemlisi 1915 Çanakkale Köprüsü yapılması ile birlikte daha çok Lapseki sistem aracılığıyla tanıdık ve tanınan aynı ilçe oldu. Doğrusu tığ 1915 Çanakkale Köprüsü’nün değerini artık anlayacağız. 1915 Çanakkale Köprüsünün hizmete açılmasıyla biz İstanbul’a bir ilçesi kadar mümasil olduk. Ferah Ferah 2 saatte havaalanına gidebiliyoruz. İstanbul’a 2 saatte 2 saat 15 zaman de gidebiliyoruz. Kaldı ki Yapıncak- Malkara beyninde şu anda planlanma yapılıyor. Oranın otobanı da bittiğinde, İstanbul bize de henüz mümasil olacak. Tığ başta Sayın Cumhurbaşkanımız girmek için emeği olan herkese güreşçi köprüsü için toprak üzere, özellikle bölgemiz için teşekkür emretmek istiyoruz. Lapseki halkı namına, kesim halkı yerine özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Share: