Sazak Büyükşehir’den 224 Acemi Spor Kulübüne 4 Milyon 354 Bin TL Nakdi Destek

Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği desteği, nakdi yardımlarla sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 224 mektep çocuğu kulübe, sabık yıla bakarak yüzdelik 181’lik artışla, 4 milyon 354 bin TL bindi sağladı.

Mersin Ağacı’dahi enerjik namına spor hayatına bitmeme eden kulüp ve sporculara, nakdi yardımla destek olan Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir sene bindi sağladığı kulüp sayısını artırarak, artık sporcuya ulaşıyor. Spor kulüplerine, bu yıl 4 milyon 354 bin TL destekte mevcut Büyükşehir Belediyesi, 224 çolpa kulübe yardım sağladı.

TAŞKIN: “DESTEĞİMİZİN, ÇOLPA SPORA BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YANSIMASINI DİLİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi namına spora ve sporcuya verdikleri desteklerden bahseden Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Lüks, “Mersin Büyükşehir Belediyesi yerine çolpa spora ve sporculara seçkin nev desteği veriyoruz, vermeye de bitmeme edeceğiz. Mersin Ağacı’den yetişen sporculara ve Mersin spor kulüplerine nakdi destek veriyoruz. Milli olmuş sporculara, Mayıs ayında 1 milyon 148 bin 200 TL nakdi tıpkı katkı yapmıştık. Deminden birlikte idmansız spor kulüplerimize, 4 milyon 354 bin TL nakdi bindi sağladık. Bu birlikte kulüplerimizin hesabına yattı. Yani toplamda 5 milyon 502 bin 200 TL desteğimiz oldu. Dileğimiz; bu ödenek onlara benzeri katkı tamam, aynı fert suyu olur. Yapılan bu katkının, mektep çocuğu spora liyakatli ayrımsız şekilde yansımasını diliyoruz” dedi.

“BİZDEN ALDIKLARI DESTEKLE ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRIYORLAR”

Kulüplerden olumlu dönüşler aldıklarını da tamlayan Taşkın, “Bütünü, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden haddinden fazla kıvançlı. Kulüpler, bizden aldıkları bu destekle bazen yatırımlara giriyorlar. Çalışmalarını henüz birlikte yoğunlaştırıyorlar. Bu dahi Sazak ve Mersin Ağacı sporu namına adamakıllı oluyor” diye konuştu.

Share: