Karye okulunu hamam tıpkısı yuvaya dönüştürdü: Evde yaptığı çorbayı okuldaki sobada ısıtıp öğrencilerine içiriyor

Köy okulunu yunak tıpkısı yuvaya dönüştürdü: Evde yaptığı çorbayı okuldaki sobada ısıtıp öğrencilerine içiriyor

BİNGÖL Bingöl’ün benzeri köyünde 4 yıldır dershane öğretmenliği eden Erhan Köçer, şita aylarında öğrencilerinin üşümemesi için sabah ercecik gelerek sınıftaki sobayı yakıyor. Köçer arkası sıra evde hazırlayıp getirdiği çorbayı soba üstünde ısıtıp sıcak yunak öğrencilerine izaz ediyor.

Yaklaşık 15 yıldır derslik öğretmeni olan Erhan Köçer (35), serencam 4 yıldır merkeze kapalı Çukurca Eskimemiş Yerleşme İlkokulu’nda görev yapıyor. Okuldaki sınıfı benzeri karı üzere döşeyen Erhan hoca, şita aylarında öğrencilerinin üşümemesi amacıyla soba kurdu. Sabahleyin ercecik okula gelip soba için odun facia ve elan bilahare sobayı yakıcı Erhan hoca, evde hazırladığı çorbayı birlikte öğrencilerinin içinin ısınması amacıyla ağırlama ediyor. Bölgede pahal geçen şita ayları zımnında birkaç yıldır bunu eğlenceli kendisine fail Erhan hoca, yaptığı davranışla dahi hem öğrencilerin hem de velilerin sevgisini kazandı.

Sobayı yakıp sınıfı hazırladıktan sonra öğrencilerini beklediğini belirten Erhan Köçer, bu şekilde öğrencilerin derslere elan fazlalık başladığını vurguladı.

Köçer, “Okulumuz, Bingöl’ün kırsalında vadi kayran bire bir köy okulu. Bilindiği üzere kışa girdik ve burada havalar itici, Familya ve Gücük Ay ayları daha itici geçiyor. Kış aylarında sabahleyin okula geldiğimde evvel kovaları dolduruyorum, sonra sobayı hazırlayıp içeriyi ısıtıyorum ve öğrencilerimi o şekilde bekliyorum. Sabahları rutin haline getirdiğimiz tıpkı etkinliğimiz var. Öğrenciler sınıfın içi sıcakken kendilerini bayındır hissetmeleri üzere ve derse fazlalık erke ile başlamaları için öğrencilerime çorba sunumu yapıyorum. Çorbamı hazırlayıp getirip, öğrencilere yunak kendisine sunuyorum. Sınıfın ortamıyla ısınan öğrenciler, çorbayla da ısınınca derse sivri şekilde motive oluyor. Bu de bizim içimizi ısıtıyor ve derslerimize bu şekilde başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Matematiği henüz sevilebilir hale haberdar etmek için baziçe ve müzikle aynı ifade geliştiren Köçer, öğrencilerin elan liyakatli olduğunu söyledi.

Köçer, “Alelhusus ilkokulda, anne eğitimde matematiği sevilebilir arkaç deklare etmek üzere oyunlaştırıyoruz. Etkinliklerle yapıyoruz. Öğrenciyi işin ağız ağıza içine katıyoruz. İçine müzikte katıyoruz, öğrenciler baziçe oynadığını sanıyor amma esasen matematiği dahi öğrenmiş oluyor. Bu şekilde yapamam korkusu mektepli üzerinde olmuyor. Oynarken, etkinliğe katılırken hem yapıyor hem de başarılı olduğunu görüyor ve sonraki öğrenmeleri tetikliyor” dedi.

Zor olana kadar köy okullarında öğretmenlik yazmak istediğinin altını çizen Köçer, “Mesleğimde 15’inci yıla girdim ve 15 yıldır köy öğretmeniyim. İsteyerek, isteyerek ve bayıla bayıla bu işi yapıyorum. Mütekait olana kadar köylerde kalmayı düşünüyorum” diye niteleyerek konuştu.

Share: