Konya’da oluşturulan fahri takım, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Konya’birlikte oluşturulan fahri takım, depremzedelerin yaralarını sarıyor

KONYA Konya’dahi, Selçuki Kaymakamlığı Selçuki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yoluyla oluşturulan gönüllü çalışanlardan oluşan arkalama birimi, depremzede aileler amacıyla 7 çağ 24 saat kesintisiz çalışıyor. Hazırlanan paketlerin ailelerin adreslerine bir tane biricik doğrulama edildiğini belirten Nakit Müdürü Harun Bembeyaz, arkalama çalışmalarına uygun olan ve şartları haiz 5 bin aileye nakdi, besin adına ise şu anda tahminî 500 aileye ulaştıklarını söyledi.

6 Şubat’ta meydana mevrut Kahramanmaraş merkezli iri depremler sonrası “Türkiye Biricik Kalpgâh” yerine yaraları sarmaya devam ediyor. Selçuki Kaymakamlığı bünyesinden bakım veren Selçuklu Sosyal Yardımlaşma ve Tesanüt Vakfı vasıtasıyla depremzede vatandaşları tespit etmek üzere fahri müzaheret birimi kuruldu. Yapılan çalışmada Konya’ya mevrut ve Selçuki ilçesinde ikamet eden depremzede vatandaşlar bir tane yegâne belirleme edildi. İhtiyaç listesi oluşturulmasının ardından, kurulan birime Konyalı iyilikçi vatandaşlardan vahim bindi geldi. Selçuklu İlçe Kaymakamlığının beraberinde kurulan birimde, gönüllüler aracılığıyla depremzedelerin ihtiyaçları yapılan çalışmalarla gideriliyor.

“Fahri vatandaşlarımızla depremzede ailelerin paketlerini evlerine götürüyoruz”

Besin, sililik, hıfzıssıhha, elbise ve üzeri kabilinden malzemelerin hazırlandığını belirten Selçuki Içtimai Teavün ve Tesanüt Vakfı Müdürü Harun Bembeyaz, çalışmalar üzerine vukuf verdi. Parlak, “Asrın felaketinden sonra Selçuki ilçemizde ikamet fail mihman depremzede vatandaşlarımızın vakfımıza başvuruları başladı. Daha sonraları biz hangi yapabiliriz, lacerem yaralarını sararız diyerek tıpkısı çabalama içine girdik. Içtimai dayanışma vakfımız adına doğrusu nakdi ve yardımlar yapılıyor ama burada devletimize abra olmadan milletimizle bu arada iyilikçi vatandaşlarımızla gıda ve ayni arkalama kişiselleştirmek için benzeri fahri apışlık oluşturduk. Bu fahri ağlarıyla bu arada kişilerle gruplar halinde buradaki depomuz tahsis edildi. Burada besin, sililik, hıfzıssıhha, giysi ve faça yardımlarını toplamaya başladık. Gönüllülerimizle beraber sahada ilçemize mevrut misafirlerimizin incelemelerini, soruşturmalarını yaptıktan sonra burada besin paketlerini oluşturuyoruz. Elan bilahare yeniden gönüllü vatandaşlarımızla depremzede ailelerin paketlerini evlerine götürüyoruz” dedi.

“Arkalama çalışmamıza uygun olan ve şartlarını taşıyan 5 bin aileye nakdi arkalama yapıldı”

Selçuklu’ya çok sayıda depremzede vatandaşın geldiğini rapor eden Tıngır Müdürü Harun Bembeyaz, “Tahminî 5 bin aile 20 bin dirilik kayıtlara girdi. Bu vatandaşlarımız demincek evlerde tıpkısı zamanda otel ve yurtlarda kalıyor. Bunların hepsinin kayıtlarını aldık, incelemelerini bitirdik. Degaje ayrımsız fahri grubuyla sahada çalışmalarını yaptık. Kazanç kendisine yardım çalışmamıza makul olan ve şartlarını haiz 5 bin aileye nakdi yardımlarını ulaştırdık. Gıda yardımlarını de şu anda kısaca 500 aileye ulaştırdık. Yardımlar bizlere geldikçe bitmeme ediyoruz ve dağıtımlarını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ailelerin öncelikle vakfımıza referans yapmaları gerekiyor”

İhtiyaç sahibi ailelerin çalışmadan faydalanması üzere pusat yaptırmaları gerektiğini belirten Bembeyaz, “Ailelerin öncelikle vakfımıza başvurularını yapmaları gerekiyor. Tığ sistem üzerinden nereden geldiklerini ve kayıtlarına bakarak işlemlerini yapıyoruz. Elan sonra sahadaki arkadaşlarla beraber karı ziyaretlerini yaptıktan sonradan gerekseme durumlarını tespit ediyoruz. Henüz bilahare ise yardımlarını evlerine götürüyoruz” diye konuştu.

Share: