Samsun’daki meslek liselerine 2 kullanılmamış dil

– Samsun’daki çığır liselerine 2 yeni şalter

Vali Dağlı: “50- 60 yıl eski makinelerle öğrencilerimizi eğitemeyiz, serencam cümle araçlar muktezi”

SAMSUN – Samsun’birlikte okul-endüstri teşrikimesai protokolü çerçevesinde 2 patika lisesine dil teslimi yapıldı. Törende mütekellim Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Görgüsüz, “60 sene eski makinelerle öğrencilerimizi eğitemeyiz. Akıbet cümle araçlarla, makinelerle öğrencilerimizi eğitmek durumundayız. aksi hâlde çağı yakalayamazlar, istihdama yöneldikleri alelacayip bir dünyayı karşılarında bulurlar ve uyarlanmış olmakta zorlanırlar” dedi.

Tekkeköy ilçesinde mevcut Nedime Ilgım Ulusoy Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesi ile Çarşamba ilçesinde bulunan Çarşamba Mesleki ve Tekniki Rum Lisesi’ne Samsun Otomotiv Satıcıları Derneği aracılığıyla özel tıpkısı firma tarafından 1 adet minibüs ve 1 nüsha ticari vasıta atıfet edildi. Öğrencilerin eğitimi amacıyla kullanılacak bu araçların anahtar teslimi amacıyla Nedime Ilgım Ulusoy Mesleksel ve Tekniki Anadolu Lisesi’nde tören yapıldı. Törende ilk kendisine Otomotiv Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Koçak ve özel firmadan aynı dirilik konuştu. Akabinde konuşmasını gerçekleştiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, çığır liselerini endüstri ile elan bütünleşmiş çalışabilmesi müşavere kurullarının oluşturulduğunu söyledi.

“Samsun’dahi 32 binin üzerinde patika eğitimi kayran öğrenci var”

Farklı alanlardaki sanayilerde çalışacak olan personeli, gençleri hazırlamakta işyar olduklarını tabir fail Ilbay Dağlı, “Bunun önemi de tıpkı tekmil henüz anlaşıldı. Bunun yaparken hisse senedi adamları ile beraber mail çalışmalıyız. Onların ihtiyaçları nelerdir, talepleri nelerdir, ne konularda istihdam talepleri var. Bunları uymak durumundayız. Çığır liselerimizi onlarla bu arada kuşatmak durumundayız. Odalar Birliği ile Milli Terbiye Bakanlığı arasında yapılan tıpkısı tören düzeni bağlamında müracaat kurulları oluşturduk. Okulumuzda ilgili bölümler hangisi ise o alanlardaki iş adamlarımız okul ile mümasil tıpkısı şekilde çalışıyor. Öğrencilere liderlik yapıyorlar. Okulun mukteza vasıta gereçleri konusunda istişarelerde bulunuyorlar. Bu duruma müracaat kurulları diyoruz. Samsun’birlikte 18 binin üstünde öğrencimiz var. Buna 14 binde iz liselerindeki öğrencileri de ilave edersek 32 bin öğrencimiz şu anda mesleki eğitimin üzerindedir. Ehliyetli değildir. Henüz birlikte çoğaltmak durumundayız. Çabucak sayıyı değil, niteliği birlikte bırakmak durumundayız. 60 sene geçmiş makinelerle öğrencilerimizi eğitemeyiz. Akıbet tümce araçlarla, makinelerle öğrencilerimizi terbiyelemek durumundayız. aksi takdirde çağı yakalayamazlar, istihdama yöneldikleri alelacayip benzeri dünyayı karşılarında bulurlar ve uyarlanmış olmakta zorlanırlar” dedi.

Konuşmalarının peşi sıra anahtar teslimi yapıldı. Merasim protokol üyelerinin öğrencilerle toplu foto çektirmesiyle son buldu. Çevirici teslim törenine ayrıca Tekkeköy Belediye Reisi Hasan Togar ve Milli Eğitim Bilimi Müdürü Dr. Amaç Ağar katıldı.

Share: