ZONGULDAK – UMKE ekiplerince zelzele tatbikatı yapıldı

Devrek ilçesinde Zonguldak, Bolu, Bartın ve Karabük’ten UMKE ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Zonguldak Sağlık Müdürlüğü Esenlik Hizmetleri Başkanlığı Müstacel ve Afetlerde Keyif Hizmetleri Birimi eliyle eş güdümlü edilen ve Milli Buyruk Parkı’nda düzenlenen tatbikatta yaklaşık 100 emanet yer aldı.

Senaryo gereği bölgede 6,3 büyüklüğündeki depremde AFAD timleri enkaz bölgesinde dinleme ve kontrol çalışması yaptı. Henüz sonraları görüngü namına sevk edilen UMKE ekipleri 7 yaralıya ulaşıp müdahalede bulundu.

Yaralılardan ikisinin görüngü durumunda hayatını kaybettiği belirlenirken durumu aheste 5 yaralının ise türlü hastanelere sevki sağlandı.

İl Afiyet Müdürü Ertuğrul Güner, Türkiye’de ve kentte yabansı hallere yapmak amacıyla amme alım ve kuruluşları ile koordinasyon temin etmek için muayyen periyotlarda bu tatbikatları yaptıklarını söyledi.

Başta Zonguldak kalkışmak amacıyla Bolu, Bartın ve Karabük UMKE ekiplerinin katılımıyla yapılan tatbikatın amacına ulaştığını aktaran Güner, “Umarım bu fenomen yalnız senaryoda kalır. Cenabıhak ülkemizi bu zümre felaketlerden korusun.” ifadesini kullandı.

Share: