Karadeniz’in kalbi Samsun Yetişek ve Araştırı Hastanesi’nde atıyor

Karadeniz’in kalbi Samsun Terbiye ve Araştırma Hastanesi’nde atıyor

Prof. Dr. Garaz Arslan: “Yılda 8 bin kadar koroner anjiyo yapıyoruz”

SAMSUN – Karadeniz Bölgesi’nin keyif yükünü çekici Samsun Yetişek ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Ruh Merkezi’nde 1 yıl içerisinde 8 bin hastaya koroner anjiyo yapıldı. Kardiyoloji Uzm. Prof. Dr. Erek Arslan, “Irak illerden hastalarımız geliyor. 7/24 münhal bir şekilde cümle bölgeye bakım vermekteyiz” dedi.

Bünyesinde bulundurduğu 2 adet pahal bakım, 1 skor servis, 3 sayı koroner anjiyo ünitesi ile Karadeniz Bölgesi’nden yoğun tıpkısı hasta calip önsezi merkezi binlerce hastaya felah oluyor. Uzman ekiple gelişigüzel kalp krizi, koroner anjiyografi, stent, balon muvakkat, atrial septal defekt kapama, transkatater kap değişimi, elektrofizyolojik ve ablasyon işlemlerinin yapıldığı ruh merkezine ivedi kalp krizi vakalarına cebin birlikte tetikte bekliyor. Forma 7/24 bakım veriyor.

“Karadeniz’in kalbi Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesi’nde atıyor”

Duygu merkezi üzerine vukuf veren Kardiyoloji Uzm. Prof. Dr. Murat Arslan, “His ve huy cerrahisi ilişkin ciddi hizmet servisimiz var. Duygu merkezimiz Samsun’a ve Samsun çevresindeki illere hizmet ediyor. Vahim bire bir rahatsız yoğunluğumuz mevcuttur. Merkezimizde spesifik işler aşkın yapılıyor. Tanı üzerine hele uzmanlaşmış benzeri ekibimiz mevcuttur. 24 saat belirtik ayrımsız şekilde tam bölgeye ihtisas krizleri üzerine bakım vermekteyiz. Çabuk tıpkı şekilde müdahale ediyoruz. Damarlarını da hızlı aynı şekilde açarak hızlıca tedavi ediyoruz. Nazik aynı suret olduğumuz ifade etmek isterim. Karadeniz’in kalbi Eğitim ve Araştırı Hastanesi’nde atıyor diyebiliriz” diye niteleyerek konuştu.

Yılda 8 bin parasız

Hasta işlem sayılarının çokça çok olduğunu tamlayan Aslan, “Yılda 8 bin kadar koroner anjiyografi yapıyoruz. Bunların 3’te 1’ine stent ve palavra geçici işlemlerini yapıyoruz. Batarya üstüne dahi okkalı tecrübelerimiz var. ASD kapama gibi strüktürel his hastalıklarına kadem konusunda okkalı tıpkısı tecrübemiz var. Transkatater kapak değişimini bölgemizde yapmaktayız. Bizden uzak illerden mevrut hastalarımız olmaktadır. Elektrofizyolojik çalışmalar ve ablasyon işlemlerini da gerçekleştiriyoruz. Hep bu verilere bakarsak siktirici Karadeniz’in kalbinin Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde attığını söyleyebiliriz. Tığ burada yalnız asistan eğitimi vermiyoruz. Ev dışında gelen ara sıra arkadaşlara, kardiyologlara burada özellikli amal konusunda eğitimler vermekteyiz” şeklide konuştu.

Share: