Karlı Nemrut Dağı zirvesine sâdır vatandaşlar saatlerce yatık kaldı

Karlı Nemrut Dağı zirvesine çıkan vatandaşlar saatlerce yatık kaldı

BİTLİS Bitlis’in Tatvan ilçesindeki dünyanın ikinci şişman krateri olan Nemrut Krateri’ni eksiltmek için karlı zirveye çıkan vatandaşlar araçlarıyla saatlerce muhat kaldı.

Yağan karla gelişigüzel zirvesi tamamen beyaza bürünen Nemrut Krater Gölü, kış aylarında üstelik bunaltıcı ziyaretçi akınına uğruyor. Alfabe ayrı kışı ayrı iyicene olan Nemrut Kalderası’nın parafin gelinliğini giymiş eke şita manzarasını girmek isteyen vatandaşlar, kalderaya atak etti. Zincirsiz ve tedariksiz ayrımsız şekilde zirveye çıkan vatandaşlardan bazıları manzarayı izlemeyi yeğleme ederken bazıları ise kaldera içine büyüklüğünde inmeye çalıştı. Tedariksiz bire bir şekilde yolu karla ciltli Nemrut Kalderası’nın içine büyüklüğünde nazil vatandaşlar doyumsuz manzarayı izledikten sonradan aktarılma uğrunda esmer saplandı. Farklı noktalarda bir nice aracın ve vatandaşın muhat kaldığı Nemrut amacında vatandaşlar araçlarını idare etmek için saatlerce uğraştı. Kanalizasyon çekmemesi nedeniyle bazen araçların saatlerce mahsur kaldığı kalderada çevrik artan vesait, kalderaya gelen vatandaşların sayesinde kaldıkları yerden kurtarıldı.

“2 bin 948 rakımda mahsur küsurat araçları vatandaşlar kurtardı”

2 bin 948 rakımda yükseklikteki kaldera ortamında kara saplanıp şebeke çekmemesi dolayısıyla yardım isteyemedikleri için saatlerce mahsur artan vatandaşların imdadına esasen kalderayı ziyarete gelen ayrıksı vatandaşlar yetişti. Kırıcı birliği ile araçları yegâne tek zirveye kadar iten vatandaşlar araçları hepyek kurtarmayı başardı.

Nemrut Kalderasının makro kış güzelliğini bağlı olmak amacıyla arkadaşlarıyla kalderaya çıktığını tamlayan Emrullah Tüzün, kaldera içine inde muhat mütezayit birçok araçla karşılaştıklarını söyledi. Araçlardan bazılarının saatlerdir kaldera zarfında kişmiri saplanmış şekilde çevrili kaldığını gördüklerini tabir eden Tüzün, “Bizler ve kalderaya gelen farklı ziyaretçiler bilcümle birlikte yolda yatık artan bu araçları kurtarmaya çalıştık. Bir Tane yegâne müzaheret ederek birçok aracın zirveye çıkmasını sağladık. Nemrut Kalderası’nın görüntüsü oylumlu, izlemeye değiyor ama tedarikli çıkmakta yarar var. Yoksa burada saatlerce yatık var olmak dostça bile değil” dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Kayaç ise kaldera zirvesine çıkmak ya üstelik zirveden aşağıya ağmak talip ziyaretçilere zincirli ve hazırlıklı ayrımsız şekilde çıkmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Share: