PROF. DR. NURETTİN YİYİT: PANDEMİ TEMBELLİĞE İTTİ

ÇAM ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, örgen ve soluk bağışı çağrısı yaptı. Türkiye’üstelik şu dakika 27 bine mümasil organ nakli bekleyen olduğunu tamlayan Yiyit, “Pandemi bazı konularda bizi tembelliğe itti. Zaman bağışı anlamında tıpkı unutkanlığımız başladı. Kızılay stoklarımız erimeye başladı. Hastanelerde cerrahi müdahale anlamında çağ ihtiyacı doğmaya başladı. Biz da nefes ödeme üstüne esasen çarkıt günlere dolaşım ve o bizim içki ita konusundaki hevesli vatandaşlarımızın arzusunu harlatmak istiyoruz” dedi.

Maltepe Orhangazi Parkı’nda, 8-11 Ilkgüz tarihleri beyninde Karabük Tanıtım Günleri düzenleniyor. Etkinlik alanında Kızılay ile Çam ve Sakura Kent Hastanesi’nin çağ ve organ bağışı standı açıldı. Etkinliğe katılan ziyaretçilere, pandemi zımnında nefes bağışı sayısındaki düşüşün tersine çevrilmesi gerektiği ve organ bağışının önemi üstüne bilgi verdi. Standı ziyaret edenlere ayrıca vücut yığın indeksi ölçümü yapıldı.

“GEÇEN YIL TANITIM GÜNÜNDE BİR SAYRILAREVI BÜYÜKLÜĞÜNDE ÖRGEN BAĞIŞI ALDIK”

Çam ve Sakura Kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, ” İstanbul’un iyice aynı rengi var. Seçme hafta sonu aynı yer, kişi güzelliğini İstanbullulara aktarıyor. Karabük günleri üstelik 4 aktarılma sürecek. Ego üstelik Karabüklü olduğum üzere hemşehrilerim beni davet ettiler. Tığ dahi Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak burada sergilik açtık. Ülkemizde sayıları 27 bine ulaşan aza muntazır vatandaşımız var. Onların bu kederli bekleyişine serencam çevirmek adına anlamlı aynı ulama sunacağız. Yüksek sayıda ziyaretçi bekliyoruz. Bu ziyaretçilerimizi organ bağışına heveslendirme edeceğiz. Sabik sene kim Karabük günlerinde, bir almanak hastanenin aldığı ihsan büyüklüğünde armağan almıştık. Bu kat daha yüksek ödül almayı planlıyoruz. Diğer bu konu, hele bu örgen bağışında şurası hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz yardımı muhip aynı ülkeyiz. Ama arazi olacak olan organlarımızın bir başkasına fert olmasına cevaz etmemiz hesabına, ayrımsız farkındalık oluşturacağız. Pandemi bazen konularda bizi tembelliğe itti. Zaman bağışı anlamında benzeri unutkanlığımız başladı. Kızılay stoklarımız erimeye başladı. Hastanelerde faaliyetler anlamında koku ihtiyacı doğmaya başladı. Biz birlikte soluk ödeme konusunda gene eski günlere çağrıştırmak, vatandaşlarımızın bu konudaki arzusunu harlatmak istiyoruz. Dem bağışında düşmek isteyen vatandaşlarımızdan dahi nefes bağışı alacağız. Aynı bambaşka husus dahi standımızda tıpkı diyetisyen arkadaşımızın eşliğinde yağ kitlesi ölçümü, cisim kitle indeksinin ölçümüyle ilişkin aynı çalışmamız olacak. Perhiz önerilerimiz olacak” diye konuştu. Karabük Üniversitesi’nden de çok sayıda öğrencinin standı konuşma ettiğini belirten Yiyit, “Çok kısık sayıda yabancı mektepli okuyor. Onların çokları bile zaman buradalar ve standımızı gezdiler. Hele aralarında tıp, hemşirelik, fizyoterapistlik okuyanlar, bize yakın olanlar da standımızı ziyaret etti. Onların dahi hele örgen bağışı ve dem bağışı standımıza sargı göstermesi hoştu” dedi.

Görüntü dökümü—————————Lansman gününden fon-Stanttan fon-Prof. Dr. Nurettin Yiyit ile röp-Kan bağışı işleyen ayrımsız yurttaş-Yurttaş ile mülakat-Standı mülakat eden Karabük Üniversitesi öğrencileri-Stanttaki transfüzyon doktoru ile röp-Genel ve detay

Share: